EVLİLİKTEN DOLAYI YURTTAŞLIK MÜRACAATI

(EŞİ KKTC’DE İKAMET EDİYORSA VE BAŞVURAN TC VATANDAŞI DEĞİLSE)

NOT: MÜRACCAT EVLİLİK TARİHİNDEN 1 YIL SONRA KABUL EDİLİR.

 

25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası

1- Evlenme akdi yurtdışında yapılmış ise, evlenme belgesi akdin yapıldığı ülkedeki tc büyükelçiliğinde veya KKTC temsilciliği varsa orda tasdik edilecek.

2- Başvuranın orijinal doğum belgesi ve çevirisi

(Moldovcayı Can Sözer tercüme edecek (Belediye Sosyal Tesisleri))

(Rusca Funda Alibeyoğlu (Dışişleri Bakanlığı))

(Arapca Fahri Yönlüer (Dışişleri Bakanlığı))

3- Muhtardan ‘Birlikte Yaşam Belgesi’

4- Vatandaş olanın KKTC kimlik fotokopisi

(TC kökenli ise + vatandaşlık belgesi)

(1974 yılından sonra doğmuş ise anne veya baba kimlik fotokopisi)

5- Meslek belgesi (diploma aslı + fotokopi)

6- Müracaat esnasında 66 tl harç + 10tl’lık damga pulu

7- Başvuru yapanın pasaport fotokopisi ve aslı

8- Başvuru yapanın giriş – çıkış dökümü

9- Eş ile gelinecek

10-İlk  evlilik değilse boşanma belgesi

 

 

 (BAŞVURAN EŞ TC İSE)

NOT: MÜRACCAT EVLİLİK TARİHİNDEN 1 YIL SONRA KABUL EDİLİR.

 

25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası

1-TC Elçiliğinden alınmış Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

2- Evlenme Belgesi (Aslı ve Fotokopisi)

3- Muhtardan alınmış 'Birlikye Yaşam Belgesi' veya yurtdışında yaşıyorlar ise form 5 (Konut Bildirim Formu)

4- Vatandaş olanın KKTC kimlik aslı ve fotokopisi

(TC kökenli ise + vatandaşlık belgesi)

(1974 yılından sonra doğmuş ise anne veya baba kimlik fotokopisi)

(Kıbrıs asıllı ise anne ve/veya babanın kimlik kartı fotokopileri)

5- Meslek belgesi (diploma aslı + fotokopi)

6-Polis Muhaceretten alınmış  giriş – çıkış dökümü

 7- Başvuru yapanın TC Nüfus Cüzdanı (aslı ve fotokopisi)

8-Eş ile birlikte gelinecek 

9-Başvurular şahsen yapılır BAŞVURU HARCI 75 tl harç + 11.20tl’lİk damga pulu

10-İlk  evlilik değilse boşanma belgesi

11- Başvuru yapan erkek ise,onaylı müteakip Terhis Belgesi hazır bulundurulmalıdır

12-Dairemizde Ek-1 Form IV doldurulacak