Ziyaretçi İzini 

NOT:Ziyaretçi izini kimler alabilir.

  • Çalışma izinli şahısların 18 yaşını doldurmuş çocuklarına
  • Çalışma izinli şahısların dul anne veya babasına
  • KKTC de ev almış ve geçimini sağlayacak kadar parası olan şahıslara
  • KKTC de öğrenci muhacereti olan öğrencilerin anne ve babalarına

Başvuruda İstenilen Evraklar:

.Çalışma izinli şahısların 18 yaşını doldurmuş çocukları için gerekli olan evraklar; 

1- İkamet belgesi

2- Vergi dairesinden onaylı ve geçerli kira sözleşmesi aslı ve fotokopisi veya satış sözleşmesi veya  tapu.

3- Noterden onaylı taahhütname.

4- Ziyaterçi izini alacak olan kişinin pasaport fotokopisi.(Adaya son giriş mühürünün bulunduğu sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

5- Çalışma izinli anne veya babanın pasaport fotokopisi.(Geçerli çalışma izin olan sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

6- Başvuruyu yapacak olan şahsın vukaatlı nüfus kayıt örneği.

7- 13,5 tl damga pul.

8- Sağlık raporu makbuzu.

  • Çalışma izinli şahısların dul anne veya babası için gerkli olan evraklar; 

    1- İkamet belgesi

    2- Vergi dairesinden onaylı ve geçerli kira sözleşmesi aslı ve fotokopisi veya satış sözleşmesi veya  tapu.

    3- Noterden onaylı taahhütname.

    4- Ziyaterçi izini alacak olan kişinin pasaport fotokopisi.(Adaya son giriş mühürünün bulunduğu sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

    5- Çalışma izinli çocuğunun pasaport fotokopisi.(Geçerli çalışma izin olan sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

    6- Başvuruyu yapacak olan şahsın vukaatlı nüfus kayıt örneği.(TC vatandaşı olmayanlar vukaatlı nüfus kayıt örneği yerine boşanma veya eşinin ölüm belgesi(Dışişleri Bakanlığından türkçeye çevrilmiş olarak))

    7- 13,5 tl damga pul.

    8- Sağlık raporu makbuzu.

  • KKTC de ev almış ve geçimini sağlayacak kadar parası olan şahıslar için istenilen evraklar; 

    1- İkamet belgesi

    2- Vergi dairesinden onaylı ve geçerli  satış sözleşmesi veya  tapu.

    3- Banka hesap dökümü ve aylık gelirini ısbatlayan belge

    4- Ziyaterçi izini alacak olan kişinin pasaport fotokopisi.(Adaya son giriş mühürünün bulunduğu sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

    5- Eğer evliyse evlilik belgesi (Dışişleri Bakanlığından Türkçeye çevrilmiş olarak)

    6- 13,5 tl damga pul.

    7- Sağlık raporu makbuzu.

  • KKTC de öğrenci muhacereti olan öğrencilerin anne ve babaları için gerekli olan evraklar; 

    1- İkamet belgesi

    2- Vergi dairesinden onaylı ve geçerli kira sözleşmesi aslı ve fotokopisi veya satış sözleşmesi veya  tapu.

    3- Banka hesap dökümü ve aylık gelirini ısbatlayan belge

    4- Ziyaretci izini alacak olan kişinin pasaport fotokopisi.(Adaya son giriş mühürünün bulunduğu sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

    5- Öğrenci muhaceret izinli çocuğunun pasaport fotokopisi.(Geçerli öğrenci izin olan sayfa ve kişisel bilgileri olan sayfalar)

    6- Başvuruyu yapacak olan şahsın vukaatlı nüfus kayıt örneği.(TC vatandaşı olanlar için)7- Eğer Anne ve Baba birlikte alacaklarsa Evlilik belgesi aslı ve fotokopisi.8- 13,5 TL damga pulu.

    9- Sağlık raporu makbuzu

  • Başvurular şahsın bulunduğu bölgenin Polis Genel Müdürlüğüne şahsen yapılır. Sağlık sevki polis tarafından yapılır.

    Tüm evraklar tamamlanıp polise teslim edildikten 20 gün sonra ev kontrolü(ilk kez alanlar ve ev değiştirenler) yazdırmak içim muhaceret dairesine başvuru yapmalıdırlar.